Benedek pápa a nemzeti szentekről szóló kiállításon járt

Létrehozás: 2010. február 03., 09:27 Legutolsó módosítás: 2010. február 03., 09:28

Róma – XVI. Benedek pápa január 31-én, vasárnap este megtekintette az európai országok nemzeti szentjeiről szóló kiállítást a római Palazzo Veneziában. Forrás: Magyar Kurír

A pápát Gianni Letta államtitkár, Silvio Berlusconi miniszterelnök különmegbízottja kísérte végig a tárlaton. A több mint száz mester műveit bemutató kiállítást októberben, Tarcisio Bertone bíboros államtitkár jelenlétében nyitották meg.

A kiállítás olyan szenteket mutat be, akik a népi vallásosság népszerű alakjai voltak, a politikai és kulturális életben vállaltak feladatokat, vagy a nemzeti identitás megerősítésében játszottak szerepet.

Láthatóak többek között van Eyck, Memling, Mantegna, Del Sarto, van Dyck, Tizian, Veronese, El Greco, Caravaggio és Murillo alkotásai. A tárlat létrejöttéhez a párizsi Louvre, a londoni National Gallery és a madridi Prado járult hozzá a műalkotások rendelkezésre bocsátásával. A kiállítást a szentszéki olasz nagykövetség és az Egyházi Kulturális Javak Pápai Bizottsága rendezte – írja a Kathpress.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben