Ben Hur visszatér

Létrehozás: 2009. március 27., 09:39 Legutolsó módosítás: 2009. március 27., 09:41

Hollywood – A legendás mozifilm új változatát tévéfilmként forgatják újra, a projektben részt vesz a rendező William Wyler fia is részt vesz. Forrás: MTI

Ötven évvel a bemutatót követően újraforgatják a Charlton Heston főszereplésével készült Ben Hurt, a legendás filmeposzt tévéfilmként láthatja viszont a közönség.

A 22,5 millió dolláros (5 milliárd forintos) költségvetésből készülő alkotás forgatási munkálatai május 5-én kezdődnek Marokkóban.

Eddig hivatalosan meg nem erősített információk szerint a főszerepekben Joseph Moore és Steven Campbell-Moore tűnik fel Ben Hurként, illetve Messalaként.

William Wyler rendező monumentális munkáját anno 11 Oscar-díjjal tüntették ki. Fia, David Wyler most producerként vesz részt az újraforgatásban.

„Apám filmje egyszerűen felülmúlhatatlan, ezért kellő óvatossággal közelítünk a forgatáshoz. Ez egy új generáció számára készülő Ben Hur lesz. A barátság és az odaadás témája azonban ma is aktuális” – tette hozzá David Wyler.

Az új Ben Hur amerikai, német, spanyol, marokkói és kanadai koprodukcióban készül, a forgatókönyvet a Rob Royt is író Alan Sharp jegyzi, a rendezői székben pedig a Tudorok és a Róma című nagysikerű televíziós sorozatok direktora, Steve Shill foglal helyet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben