Barack Obama: „A vallásnak nem szétválasztania, hanem egyesítenie kell”

Létrehozás: 2010. február 05., 10:07 Legutolsó módosítás: 2010. február 05., 10:10

Washington – A nemzeti imareggelin az amerikai elnök, Barack Obama hangsúlyozta, hogy a vallások egyesítő erejét mennyire fontosnak véli és véleménye szerint a hitnek az embereket nem elválasztania, hanem egyesítenie, összehoznia kell. Forrás: epd.de, evangelisch.de

A washingtoni politikában sokszor az ellenségeskedés dominál – sajnálkozott az elnök, aki gyarkan imádkozik azért, hogy ez ne így legyen.

„Tudom, hogy mi mindannyian Isten gyermekei vagyunk, ezért össze kell tartanunk” – mondta Barack Obama.

A külügyminiszter asszony, Hillary Clinton aláhúzta, hogy az összes szent könyvben le van írva a másik ember szeretete, de ezzel sokszor a vallások rosszul élnek és elfeledik a szeretetet, az emberi jogokat és a nőket meg a homoszexuálisokat diszkriminálják.

A nemzeti imareggelit már több mint 50 éve tartják az USÁ-ban. Erre a világ számos országából hívnak meg neves politikusokat.

Idén a First Lady Michelle Obama, az alelnök, Joe Biden, a spanyol miniszterelnök, José Luis Rodríguez Zapatero és az amerikai kabinetfőnök Michael Mullen is részt vett a reggelin.

Mellettük Magyarországról ott volt Martonyi János volt külügyminiszter, Demján Sándor vállalkozó és Szombati Béla nagykövet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben