Bajban az üvegkatedrális

Létrehozás: 2009. február 03., 22:14 Legutolsó módosítás: 2009. február 03., 22:30

Garden Grove – Az Egyesült Államok egyik megismertebb református mega-gyülekezete financiális gondokkal küzd. A Kalifornia állambeli Garden Grove úgynevezett üvegkatedrálisból - amelynek gyülekezetét 1955-ben alapította Robert H. Schuller (82) - már 30 éve sugároznak istentiszteleteket, ám lehet, hogy a hagyománynak vége szakad. Forrás: idea.de

Bajban az üvegkatedrális

Robert H. Schuller

A „Hour of Power“ (Az erő órája) című műsort az egész világon fogni lehet. Az idősebb Robert H. Schuller (82), aki a gyülekezetet még 1955-ben alapította és fia, Robert A. Schuller (54), aki két évvel ezelőtt követte apját a gyülekezet vezetésében, állítólag még össze is vesztek azon, hogy hogyan nézzen ki a templombelső, amelyet át akartak alakítani.

A tízezer tagot számláló gyülekezet bevételei azonban a vita óta kereken 4 millió euróval lettek kevesebbek. Sajtóértesülések szerint számos dolgozót bocsátottak el a gyülekezetből.

A vezető lelkészt, Jim Poitot és a gyerekmunkát végző feleségét januártól nem alkalmazzák. A gyülekezetnek ezen kívül meg kell válnia 50 millió eurót érő vagyontárgyaitól is, amelyek között például egy négy emeletes irodaház is van.

Az idősebb Schuller közben arra kérte az úgynevezett Sas-klub tagjait, azaz fő támogatóit, hogy anyagilag támogassák a gyülekezetet, amelyet úgy tűnik, még a gazdasági válság is sújt.

Schuller az elkövetkezendő időszakban több neves envagelizátort hívott meg magukhoz, mint például Bill Hybelst és Luis Palaut, akik szintén a pénzgyűjtést segítenék elő.

A tévéközvetítéseket egyébként állítólag 20 millión szokták nézni a világon.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben