Az amerikai püspökök elítélik az abortuszpárti orvos meggyilkolását

Létrehozás: 2009. június 03., 18:52 Legutolsó módosítás: 2009. június 03., 18:59

Az amerikai püspöki konferencia életvédő bizottságának elnöke, Justin Rigali bíboros közleményben ítélte el George Tiller meggyilkolását. Forrás: Magyar Kurír

A 67 éves Tiller tulajdonosa és fenntartója volt a kansasi Wichitában működő női egészségközpontnak, amely egyike az állam azon három intézményének, ahol a terhesség 21 hete után is végeznek abortuszt. Az orvost pünkösdvasárnap lőtték le a helyi templom előtt.

„Püspöki konferenciánk számos alkalommal nyilvánosan is elítélte az erőszak minden formáját a társadalomban, beleértve az abortuszt, vagy éppen az azt ellenzők által elkövetett erőszakot" – fogalmazott Rigali. „Az efféle gyilkosság ellentmond mindannak, amit képviselünk és amit szeretnénk, hogy kultúránk képviseljen: minden egyes ember életének tiszteletét, a születéstől a természetes halálig. Imádkozunk Tiller doktorért és családjáért" – áll a közleményben.

Tiller temetésére szombaton kerül sor a wichitai metodista templomban – írja a Zenit. Az általa vezetett klinika a gyász miatt egy hétre bezárt. A rendőrség időközben elfogta az 51 éves Scott Roedert, akit a gyilkossággal gyanúsítanak, s akit egyébként már többször kezeltek mentális betegségekkel.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben