Angliai katolikus fiatalok nagyheti zarándoklatra indulnak

Létrehozás: 2010. március 25., 11:33 Legutolsó módosítás: 2010. március 25., 11:34

London – Több száz fiatal vág neki Nagy-Britannia legrégibb hagyományú húsvéti zarándoklatának (Student Cross) március 27-én, szombaton. Az ország nyugati részében tíz helyről indulnak csoportok. Közel kétszáz kilométert gyalogolnak egy fakeresztet hordozva, hogy nagypénteken a norfolk megyei Walsinghami Szűzanya nemzeti szentélyébe érkezve különleges módon ünnepeljék meg a húsvétot – írja az ICN. Forrás: Magyar Kurír

Dave Stanley, a program nemzeti koordinátora elmondta: „A zarándoklat intenzív és megtérülő élmény. Azoknak szól, akik fel vannak készülve a kihívásokra. A mai élet sokszor túl összetett és kiszámíthatatlan. Könnyen engedünk a ránk nehezedő nyomásnak és az aggodalmaknak. A zarándoklat fantasztikus módja annak, hogy visszatérjünk az alapokhoz, feltegyük magunknak az élet alapvető kérdéseit, és elgondolkozzunk azon, mi a fontos valójában."

„A Student Cross lehetőséget ad a fiataloknak, hogy mélyen elgondolkozzanak azon, milyen irányba megy az életük, hogyan látják szerepüket a világban, és Isten hogyan tud részt venni az életükben. Egyben egyedülálló alkalmat jelent a húsvét megünneplésére: lehetőség a lelki feltöltődésre és a közösség megélésére. Nagyon különböző élettapasztalatú emberek jönnek össze, a fiataloktól kezdve a sokat tapasztaltakig, a keresztény hitükben biztosaktól azokig, akik a barátaikkal való együttlétből szeretnének meríteni. Az a közös bennünk, hogy ezzel a zarándoklattal mindannyian ahhoz szeretnénk kapcsolódni, ami a legfontosabb az életünkben.

A zarándoklat honlapja: www.studentcross.org.uk

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben