A néhai II. János Pálnak tulajdonítanak két újabb csodát

Létrehozás: 2009. április 06., 11:59 Legutolsó módosítás: 2009. április 06., 12:01

A négy évvel ezelőtt elhunyt II. János Pál pápának tulajdonított két újabb csodáról számoltak be a Vatikánban, illetve az Egyesült Államokban – jelentette pénteken az olasz hírügynökség. Forrás: MTI

A néhai II. János Pálnak tulajdonítanak két újabb csodát

II. János Pál

Stanislaw Dziwisz krakkói érsek, aki évtizedeken át volt a néhai egyházfő személyi titkára, a minap elmondta: felgyógyult veserákból egy kilencéves gdanski fiú, miután imádkozott II. János Pál sírjánál a római Szent Péter-bazilikában. A fiú nem tudott járni, kerekesszékhez volt kötve, de miközben a sír meglátogatása után kilépett a bazilikából, hirtelen azt mondta szüleinek: „Tudok járni!”. „Felállt és járt” – mondta Dziwisz.

A másik csodáról pedig egy clevelandi kórház papja számolt be az ABC amerikai televízióban. Eszerint egy 26 éves férfi, bizonyos Jory Aebly fegyveres rablótámadás célpontjaként súlyos fejsérülést szenvedett, de felépült, miután kapott egy olyan rózsafüzért, amelyet a néhai pápa megáldott.

Ahhoz, hogy valakit boldoggá avassanak, az illető halála után történnie kell legalább egy olyan „csodának”, amely bizonyíthatóan neki tudható be. Az illető szentté avatásához pedig szükséges, hogy az egyház előzőleg a boldogok sorába emelje. A Szentek Ügyeinek Kongregációja előtt van már bizonyítás végett egy olyan csodás eset, amelyet II. János Pálnak tulajdonítanak: felgyógyult Parkinson-kórból egy fiatal francia apáca. Ebben a betegségben szenvedett az egyházfő is.

II. János Pál boldoggá avatási eljárását utóda, XVI. Benedek két hónappal 2005. április 2-ai halála után indította el, ami kivételesen rövid idő. A lengyel hívek szerint viszont az eljárás máris túl hosszú időt vesz igénybe.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Boldogok a lelki szegények.......!

Elküldte Angyal Gabriella idő 2009. április 07., 22:07
A bizonyítási eljárásra azért kiváncsi lennék, mert gondolom egy Ige alapján történik. Kik a boldogok? Jézus hegyibeszédében elmondja. Szüksége van II. János Pálnak arra, hogy itt a földön boldoggá avassák, ha teszem fel az Úrban pihent el? Szerintem nem, akkor meg miért tenne csodákat? Talán azért, hogy a hívők elhiggyék, hogy Ő boldog, vagy, hogy bizonyítsa, van Isten? Vagy a csodákkal az Úrat dicsőíti?