A clevelandi magyarok féltik kulturális központjukat

Létrehozás: 2010. június 15., 08:23 Legutolsó módosítás: 2010. június 15., 08:24

Cleveland – A clevelandi Szt. Imre katolikus templom gyülekezete attól tart, hogy június 30-a után elveszíthetik épületüket. A város nyugati részén található templom ugyanis a helyi katolikus egyházmegye leépítésének áldozatául eshet. A hely azonban több mint egy templom, a West Side Market mögötti félreeső helyen található ingatlan egyben egy kulturális központ is – fogalmaz a Cleveland.com cikke. Forrás: cleveland.com, dunatv.hu

A templomban működik az úgynevezett Cserkész Ház is, mely a magyar származású családok gyermekeinek biztosít lehetőséget arra, hogy találkozhassanak, továbbá egy néptánccsoport is itt tartja próbáit.

Az egyházmegye korábban visszautasította azt a kérést, hogy a templom továbbra is nyitva maradhasson, így a helyi szervezők most arra kérik a szervezetet, hogy egy másik egyházi tulajdonú épületet vehessenek bérbe a kulturális hagyományok folytatásához.

„Tudjuk, több temetésünk van, mint keresztelőnk, de ez egy élő közösség. Továbbra is bízunk egy magyar kulturális központban” – mondta John Megyimori helyi vezető.

Az ügyben június 30-a után lesz döntés.

Az ügyről korábban a Kanadai Magyar Hírlap is írt. A cikket itt olvashatja.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben