70 ezer fiatal virrasztott a pápával a Szent Péter téren

Létrehozás: 2010. március 28., 14:23 Legutolsó módosítás: 2010. március 28., 14:24

Róma – Március 25-én este, a három nap múlva sorra kerülő XXV. ifjúsági világtalálkozó előkészületeként, mintegy 70 ezer fiatal gyűlt össze Olaszországból, főként Rómából és környékéről, a Szentatyával való közös virrasztásra.

Délután folyamatosan érkeztek a térre fiatalok, ahol 19 órakor kezdődött a program és a közös ünneplés. Képekkel és tanúságtételekkel emlékeztek vissza a 25 évvel ezelőtti, 1985-ös római, első ifjúsági világtalálkozóra, majd az azt követőkre, egészen a két évvel ezelőtti ausztráliai találkozóig XVI. Benedek pápával.

A tanúságtételek sorát egy házaspár nyitotta meg: a spanyol Maria és az olasz Enrico az első ifjúsági világtalálkozón ismerkedtek meg, három évvel később összeházasodtak, ma öt gyermekük van. Maria azt is elmondta, hogy az akkori római utazásuk alkalmával 3 lány döntött úgy, hogy klauzúrás szerzetesnő lesz, 5 fiú pedig később belépett a papi szemináriumba.

A Szentatya 20.30-kor érkezett a térre. Agostino Vallini bíboros, a pápa római egyházmegyei helynöke köszöntötte őt, majd a Szentatya a fiatalok kérdéseire válaszolt. XVI. Benedek március 28-án, virágvasárnap találkozik ismét a fiatalokkal – írja a SIR.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben