2012: Új híveket hoznak a londoni játékok?

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2010. október 29., 09:25 Legutolsó módosítás: 2010. október 29., 09:27

A brit egyházak a 2012-es londoni olimpiai játékokat jó alkalomnak tekintik a hívek létszámának növelésére. Nézők tömegeihez és sportolók ezreihez tudják eljuttatni az evangélium üzenetét. Forrás: The Guradian, mindennapi.hu / Fülöp Viktória

A Több mint arany (More than Gold), az 1996-ban megrendezett atlantai olimpia játékok alatt indult kezdeményezés, melynek az volt célja, hogy a meggyőzze keresztény közösségeket: az olimpiai játékok remek alkalmat kínálnak új hívek toborzására.

Peter Meadows, a mintegy 60 keresztény közösséget magába tömörítő Több mint arany szóvivője szerint a szervezet „eszköz a hívők bátorítására és az egyházak hitéletének megerősítésére". Ez nem utóvédharc, jelentette ki, majd leszögezte, hogy a csoportnak semmilyen kifogása nincs azzal kapcsolatban, hogy akár muszlim, illetve más vallások is hasonló tevékenységbe fogjanak: „Ez egy szabad ország, nem a vallások közötti versengésről beszélünk”.
.
A Billy Graham Evangelizációs Egyesület továbbképzésein tanultak alapján már idén februárban, Vancouverben nekiláttak a munkának. Önkéntesek ezrei kezdeményeztek beszélgetéseket, miközben forró csokoládéval és kávéval kínálták meg az érdeklődőket. Imaállomásokat állítottak fel, ahol Márk evangéliumának olimpiai különkiadását terjesztették, hogy ezzel is felkeltsék a téli olimpiai játékok nagyszámú közönségének érdeklődését.

A vancouveri esemény vezérigazgatója, Karen Reed így nyilatkozott a szervezet célkitűzéseiről: „A Több mint arany hálózat úttörő szerepét abban látjuk, hogy az keresztény közösség számára új utakat mutat a hatékony együttműködésre. Az olimpia katalizátorként működött a szervezet beindításában, és annak érdekében, hogy közös erővel juttassuk el a helyi lakosokhoz, a látogatókhoz és a sportolók ezreihez el az evangélium üzenetét.”

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben