100 éve született Teréz anya – ünnepségek Indiában

Létrehozás: 2010. május 19., 08:52 Legutolsó módosítás: 2010. május 19., 08:53

Kalkutta – Kalkutta egyházmegyéje, a Szeretet Misszionáriusai és a hívek közössége ünnepségsorozattal emlékezik meg a 100 éve született Boldog Kalkuttai Teréz anyáról. Forrás: Magyar Kurír

A kalkuttai katolikus hívek azt remélik, hogy a 100 éves évforduló alkalmából bejelentik Teréz anya szenttéavatásának hírét is. A helyi közösség tagjai egyre mélyebben foglalkoznak Teréz anya lelkiségével, örökségével, ami jól látszik az egyházmegye tevékenységben is: a hívek rendszeresen látogatják az időseket, rászorulókat és betegeket, önkéntes munkát végezve a Szeretet Misszionáriusai közösség házaiban. Különböző vallásokhoz tartozók szeretettel és tisztelettel szemlélik Kalkuttai Teréz anya példáját. A születésének 100. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepséget a katolikus szervezetekkel együtt a kalkuttai egyházmegye és a Szeretet Misszionáriusai közösség szervezi, melyben részt vesz Lucas Sirkar kalkuttai érsek, Prema anya főelöljáró és a térségben működő egyéb szerzetesrendek tagjai, így jezsuiták, szaléziak, egyházmegyés papok, valamint laikus hívek is.

A programokra augusztus 17. és szeptember 13. között kerül sor;az események közül a Teréz anya szenttéavatásáért való imasorozat lesz az egyik legjelentősebb. Augusztus 26-án, teréz anya születésének napján Telesphore Toppo indiai bíboros tart ünnepi szentmisét a Szeretet Misszionáriusai rend anyaházában; ugyanezen a napon mutatják be a boldog életéről szóló filmet is. A programsorozat folyamán egy szimpóziumot is terveznek a misszionárius életútjáról.

2010. szeptember 5-én, Teréz anya halálának évfordulóján a kalkuttai Szalézi Szent Ferenc kollégium udvarában szentmisével zárul a Szeretet Misszionáriusai közösség alapítója emlékére megrendezett ünnepség- és programsorozat Indiában.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben