Szlovákiai gyűjtés a rászoruló gyerekek számára

Létrehozás: 2011. november 22., 12:54 Legutolsó módosítás: 2011. november 22., 14:59

Pozsony – A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja az idén is meghirdette a Nyilas Misi karácsonya elnevezésű karácsonyi jótékonysági gyűjtését. Forrás: MTI

Az akcióban összegyűlt csomagokat az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány parajdi Szent Borbála napközi otthonának karácsonyi ünnepségén és hazai rászoruló gyermekek között osztják szét olvasható a felvidek.ma hírportálon.
A tájékoztató szerint az idén az egészségükben károsodottakat is szeretnék megajándékozni civil szervezetek bevonásával. A csomagokat december 2-ig lehet leadni a gyűjtőhelyeken.
Az idén immár ötödik alkalommal szerveznek Szlovákiában jótékonysági, karácsonyi csomagküldési programot. Az első kettőt még civilek kezdeményezték Csángó Csomag név alatt, a többi már a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja által valósult meg.
A 2011-es évben a Diakonia Reformata nonprofit szervezet igazgatótanácsa külön figyelmet szentel az egészségkárosodottak megajándékozásának. A számukra készített csomagok kiosztása szlovákiai civil szervezetek bevonásával történik, amelyek az ellátó intézményeket vagy a megajándékozottakat otthonukban keresik fel.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben