Pornóirodalom juttatta bevételhez a német katolikus egyházat

Létrehozás: 2011. november 24., 08:36 Legutolsó módosítás: 2011. november 24., 11:31

Berlin – Nagy felzúdulást keltett a német katolikus egyház berkeiben, hogy a múlt hónapban kiderült: pornóirodalmat is terjeszt az a könyvkiadó, amelyben 12 egyházmegye tulajdonosi résszel rendelkezett – írta a Global Post amerikai hírportál. Forrás: MTI

A Német Püspöki Konferencia keddi közleményében tudatta, hogy azonnal utasította a Weltbild nevű kiadót az egyház részvényeinek eladására.
A püspökök az eszméiknek ellentmondó kiadványokra hivatkoztak döntésük indoklásakor. Ezen valószínűleg azt a több mint 2500 könyvet értették, amely nemrég jelent meg a Weltbild honlapjának erotikus szekciójában.
A kínos katalógus nyilvánosságra kerülése után az egyház ugyan megpróbálta rábírni a Weltbildet a pornográf tartalmú könyvek eladásának beszüntetésére, de a cég a Deutsche Welle (DW) német nemzetközi műsorszolgáltató szerint azt válaszolta, hogy szeretné kiszolgálni vásárlóinak igényeit. A DW hozzátette, hogy az erotikus regények értékesítése a kiadó bevételeinek mindössze 0,017 százalékát teszi ki.
„Nem kereshetünk pénzt egész héten azzal, ami ellen vasárnaponként prédikálunk” mondta Joachim Meisner kölni bíboros, akinek egyházmegyéje már három évvel korábban megszabadult a Weltbild-részvényektől.
http://www.globalpost.com/dispatches/globalpost-blogs/weird-wide-web/german-bishops-turn-the-page-erotic-books

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben