Kurt Koch bíboros a belorusz államfővel találkozott Minszkben

Létrehozás: 2011. november 15., 11:09 Legutolsó módosítás: 2011. november 18., 16:18

Minszk – 2011. november 14-én, hétfőn Alekszandr Lukasenko Minszkben fogadta Kurt Koch bíborost. A belorusz államfő az európai országok és Fehéroroszország közötti konfliktushelyzet miatt abbéli reményének adott hangot, hogy a katolikus egyház aktívabb szerepet vállal majd ennek rendezésében. Forrás: Magyar Kurír

Lukasenko köszönetet mondott a katolikus egyháznak a támogatásért, amelyet nemzetközi szinten nyújtott az országnak. Az elnök továbbá felidézte a XVI. Benedek pápával való találkozásának pillanatait. Végül jókívánságait küldte a pápának.

Kurt Koch bíboros a napokban részt vesz a Minszkben zajló találkozón, amelynek témája: A vallások és civilizációk közötti párbeszéd az emberiség társadalmi szövetéről. A tanácskozást a belorusz ortodox egyház vallásközi párbeszéddel foglalkozó intézete és szinódusa szervezte a Keresztény Egység Elősegítésének Pápai Tanácsával együttműködésben. A kerekasztal résztvevői megvitatják a keresztény értékek helyzetét az értékek és a piacok válságával szemben, a média világával és az igazságossággal való összefüggésben. A nyitó szentmisét Kurt Koch bíboros mutatta be.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben