Jövőre állíthatják fel Segesváron a Petőfi-szobrot

Létrehozás: 2011. november 16., 16:47 Legutolsó módosítás: 2011. november 18., 16:50

Segesvár – Megóvta egy bukaresti cég a kivitelezésre kiírt pályázat eredményét, ezért késhet a segesvári Petőfi-szobor újraállítása – írja a marosvásárhelyi Népújság honlapján, az e-nepujsag.ro oldalon. Forrás: MTI

A segesvári várban a katolikus templom melletti park felújítási munkálataira kiírt  versenytárgyalást a székelyudvarhelyi Macops Kft. nyerte meg. Az eredményt a bukaresti Eco Horticultura Kft. megóvta, ezért Gáll Ernő, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) segesvári elnöke, városi képviselő úgy véli, az idén nem valószínű, hogy a téren helyére kerülhet Petőfi Sándor szobra.
Ha a bukaresti cég óvását elutasítják, akkor a héten megkezdődhet és a jövő év elejére befejeződhet a park felújítása, amely 272 ezer lejbe (20 millió forint) kerül.
„Az összegben benne van a talapzat készítése is, hiszen a régi talapzat összetört, amikor a várfal beomlott, és a szobrot el kellett szállítani a polgármesteri hivatal épülete mellől” – nyilatkozta Gáll Ernő, hozzátéve, hogy gondot okoz a helyi evangélikus egyház hozzáállása. Az egyház egyetért ugyan a szobor felállításával a parkban, de nem ért egyet azzal, hogy Petőfi Sándorról nevezzék el a parkot, ahol a szobor áll majd.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben