Az új bajor evangélikus tartományi püspök támogatja az internetes kommunikációt

Létrehozás: 2011. november 24., 12:50 Legutolsó módosítás: 2011. november 24., 12:51

Rosemheim – Heinrich Bedford-Strohm nemrégiben beiktatott bajor evangélikus püspök szeretné, ha egyháza sokkal intenzívebben foglalkozna az internetes kommunikációval és az olyan közösségi oldalakat, mint a Facebook tudatosabban használnák. Forrás: epd, evangelikus.hu / Horváth-Bolla Zsuzsanna

Az evangélikus püspök a Rosenheimban tartott zsinati ülésre készített első püspöki jelentésében számolt be támogatásáról. Bedford-Strohm szerint a tartományi egyháznak és a gyülekezeteknek nyitottan és kreatívan kellene az internethez viszonyulniuk.

„Nekünk keresztényeknek be kell lépnünk a szekuláris világba” – magyarázta a november elején Johannes Friedrich püspök utódjának beiktatott püspök, akinek véleménye szeirnt aki kegyes, annak politikusnak is kell lennie. Ezért szeretne egy nyilvános egyházat, amely új politikai kultúrát testesítene meg.

„Társadalmunk médiatársadalom. És ez azt jelenti, hogy az egyháznak nem csak a nyomtatott sajtó világában kell jelen lennie, vagy a rádióban és a tévében, hanem az interneten is.”

Az egyháznak világos stratégiát kell kidolgoznia és a web 2.0 felületein is pozicionálnia kell magát – mondta a 2,6 millió bajor protestáns vezetője. Ehhez hozzátartozik természetesen az is, hogy az internet negatív oldalaival és veszélyeivel is foglalkozni kell. A gyülekezetekben folytatott személyes beszélgetést és találkozást azonban semmivel sem lehet pótolni.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben