A pápa üzenete a II. ecuadori családtalálkozó alkalmából

Létrehozás: 2011. november 15., 10:39 Legutolsó módosítás: 2011. november 18., 15:20

Az „Ecuadori család küldetése: a munka és az ünnep, a pihenés hozzájárulása a személy fejlődéséhez és a közjóhoz” mottóval tartják november 9. és 12. között a dél-amerikai családok összejövetelét. Forrás: Magyar Kurír

A találkozó alkalmából XVI. Benedek üzenetet küldött a résztvevőkhöz, amelyben a munka értékére és jelentőségére hívja fel a figyelmet:

A munka nemcsak a személy megélhetéséhez szükséges tevékenység, hanem egyben részvétel is a Teremtő Isten tervében. Fontos, hogy minden ember tisztességes, stabil és igazságosan megfizetett munkához juthasson, amely biztosítja a család életéhez szükséges elsődleges feltételeket, és hozzájárul a házastársak, továbbá a szülők és gyermekek közötti jó kapcsolathoz, valamint a családnak a társadalomhoz és az egyházhoz fűződő viszonyához is – hangsúlyozza levelében a szentatya.

Üzenetében Benedek pápa az ünnepek, a pihenés jelentőségére is felhívja a figyelmet, amely a család életében is fontos tényező. A vasárnap megünneplése, a szentmisén való részvétel alkalmat ad a családnak az Istennel való találkozásra, és javítja az egymással eltöltött idő minőségét – emelte ki a szentatya, így folytatva: az Eucharisztia megünneplésekor a család megtapasztalhatja a feltámadt Jézus valódi jelenlétét, ezáltal új életre lel, megérzi végtelen szeretetét, és megnyílik a felebaráti szeretetre is.

XVI. Benedek pápa kifejezte: Szűz Mária közbenjárását kéri, hogy az összejövetel isteni kegyelmekben gazdag legyen. Levelében apostoli áldását küldi a résztvevőkre.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben