A gyermekek méltóságteljes életére hívja fel a figyelmet a Lutheránus Világszövetség 2012-es naptárja

Létrehozás: 2011. november 24., 10:59 Legutolsó módosítás: 2011. november 24., 12:44

Genf – A Lutheránus Világszövetség 2012-es naptárjában a világ minden tájáról származó gyermekek szerepelnek. A tizenhárom színes kép az LVSZ különböző gyermekmunka-ágazatait mutatja be a tagegyházakban és a helyi közösségekben. A képzéstől a diakónián át a misszióig és a teológiai képzésig számos aspektust láthatunk. Forrás: LWI, evangelikus.hu / Horváth-Bolla Zsuzsanna

„Ezek a boldog, bizalommal teljes arcok reménységet árasztanak – mondja az LVSZ főtitkára, Martin Junge. – Különösen akkor, ha belegondolunk, hogy sokszor milyen nehéz körülmények között kell ezeknek a gyermekeknek felnőniük. Nevetésük és bizalmuk azonban szembeszáll a nehézségekkel, töretlen életörömük a reménytelenség ellen tör lándzsát.”

Junge utalt arra is, hogy a gyerekeknek abban van kulcsszerepük, hogy formálják azt a világot, amelyben felnőnek, hogy legyenek olyan helyek az életükben, ahol hitet, reménységet és szeretetet tudnak kapni. A globális kérdésekről folytatott párbeszéd is rendkívül fontos a főtitkár szerint, hiszen ezek merőben befolyásolhatják a gyermekek életét.

„Ebben az értelemben a képek kijelentéssel bíró, erőt sugárzó példák arra, hogy a bizonyságtevő, boldog hit Jézus Krisztus egyházában jött el a világra bizonyságot tenni” – tette hozzá.

A 42 x 28 cm nagyságú naptárt itt lehet megrendelni:

http://www.lutheranworld.org/lwf/index.php/calendar-2012.html?lang=de

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben