Nemere István: A Babiloni Biblia - Jézus tizedik küldetése

Létrehozás: 2008. december 11., 10:42 Legutolsó módosítás: 2008. december 11., 10:43

Nemere Da Vinci Kódja, Duna Kiadó, 2008.

Nemere István: A Babiloni Biblia - Jézus tizedik küldetése

A Babiloni Biblia

Karácsony táján beindul a hírözön, és mindenféle legendák látnak napvilágot Jézus Krisztusról. Sok év tapasztalata ez, hogy kézzel foghatóan és szemmel láthatóan megugranak a legendák világából származó hírek.

Nemrégiben felröppent a hír: Jézus Japánban telepedett le és megnősült és a kereszthalált egyik testvére vállalta helyette. És ezt a legendát a kicsiny japán Singo falucskában már kétezer év óta őrzik, de itt és most és csak nekünk és… na, most aztán elmondják, hogy tudja meg a bűnös világ, mi is az igazság.
Aztán a másik hír: Jézus nem is karácsonykor, hanem júniusban született, mert a csillagászok kiszámolták, visszaforgatták a bolygókat és hopp, most rájöttek hogy nem hóban-fagyban, hanem forró hőségben kell elképzelnünk a csodálatos születést. Amit már mondjuk eddig is tudtunk, hogy biztosan nem hóban-fagyban volt, már csak Betlehem földrajzi fekvése miatt sem.
És ezek után jött a könyv: Nemere István a napokban adta ki újfajta Da Vinci kódját, A Babiloni Biblia címmel.

Ebből kiderül: 2010-ben tizenkét éves lesz egy kislány, aki ma már valahol itt él közöttünk. Angelának hívják. A titok tudói szerint a gyermek igazi neve Jessa és immár tizedik alkalommal született újjá emberként. Testi valójában az összes alkalommal Jézus jött el ismét a Földre: kilencszer férfiként, tizedszer nőként. A Titok kipattant és attól kezdve félelmetes versenyfutás indul különféle intézmények, szervezetek, egyházak között Jessáért. A csodákat tévő kislány ha túléli a megpróbáltatásokat és bebizonyítja, csakugyan ő Jézus, az az Egyház végét jelentheti. A brazil pápa és segítői ezért semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy megakadályozzák a titok nyilvánosságra kerülését: Jézus ezúttal egy nő...

Ha nem is a fa alá, de azért a könyvespolra felrakhatjuk. Hogy ilyen is van, hogy ilyet is írnak, ilyet is gondolnak a mi Megváltónkról az emberek, akikhez Ő jött, akiket szintén megváltott Ő.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben