Közelebb az Élethez – hittankönyv 17-18 évesek számára

Létrehozás: 2010. szeptember 06., 12:47 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 06., 12:49

Luther Kiadó, 2010.

Aki kézbe veszi ezt a könyvet, és segítségével elindul felfedezni „a templomot”, új felismerések, megdöbbentő összefüggések, végre megértett magyarázatok élménye előtt áll. Képpé rendeződnek a mozaikdarabkák. Azért szeretem ezt a hittankönyvet, mert kinyitja a világot, hogy észrevegyük, milyen sokféle formában van jelen a keresztény hit kultúránkban és életünkben.

(Szabóné Mátrai Marianna, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Intézetének vezetője)

 

*

Van-e bármiféle esélye manapság érettségiző fiatalok körében egy hittankönyvnek, főleg ha templomlátogatásra invitál? Ez a templom azonban nem tömjénszagú, hanem életszagú, világa izgalmas és mozgalmas, benne prédikálás helyett diskurzus, töprengés, vita, játék kínálkozik, és mindenekelőtt olvasmányélmény. Az általam ismert legjobb hittankönyvek egyike lehetőséget és segítséget nyújt olvasójának abban, hogy saját tempójában, saját ízlése szerint, saját útját járva találja meg vagy fedezze fel magának újra Istent.

(Kamarás István akadémiai doktor, vallásszociológus, az ember- és erkölcsismeret tantárgy kidolgozója)

 

*

Feltehetőleg sok ember agyán átcikázik a gondolat – ha máskor nem is, amikor egy templomra pillant vagy elmegy mellette –: vajon van Isten? Ha pedig felmegy a lépcsőkön, belép a kapun, s az oszlopok között haladva eljut az oltárig, akkor felismerheti, hogy itt őróla van szó, mégpedig a szó legigazibb, legvégső értelmében. Ez a könyv – amely messze több, mint „hittankönyv” – bárki számára hozzáférhetővé, megérthetővé, sőt befogadhatóvá teheti az evangélikus-lutheránus kereszténységet.

(Takácsné Kovácsházi Zelma evangélikus lelkész, egyetemi oktató)

A Közelebb az Élethez című könyvünket bátran ajánljuk a felnőttkeresztségre készülőknek is!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben