Élő víz füzetek 5.: Philip A. Clarke: Jézus a Tescóban – Misszió az új évezredben; Szeverényi János: Megtérsz vagy meghalsz és egyéb írások

Létrehozás: 2009. november 17., 09:16 Legutolsó módosítás: 2009. november 17., 09:17

Evangélikus Missziói Központ, 2009.

Felelős vagyok a gyülekezetemért

Az Úr Jézus minden keresztyénnek parancsba adta a missziót, ezért nem mondhatom, hogy az a lelkészek feladata. Annyi talentumot kell kamatoztatnom, amennyit kaptam. Növekedni kell bibliaismeretben, és jó időnként részt venni munkatársképző tanfolyamokon.

Nem közelíthetek fogyasztói szemlélettel a hithez. Nemcsak azt kell meghallanom, ami szimpatikus, hanem azt is, ami kellemetlenül telibe talál.

Időnként bosszant egy formabontó elem az istentiszteleten vagy a bent maradó gyermekek hangja. Vajon miért nem tudok örülni az újaknak és a kicsinyeknek? Miért nem látom be, hogy nem kell őket mindig külön alkalmakra száműzni?

Hitem nem csupán bizonyos időszakokban érvényes. Ha keresztyén vagyok a templomban, akkor az vagyok a munkahelyen és a baráti összejövetelen is.

A misszió nincs fenntartva bizonyos alkalmakra, hanem magának a gyülekezetnek kell misszióvá válnia… 

Hogy is van ez?

Mit teszek az Úr ügyéért?

Imádkozom-e az egyházért?

Megszólítom-e azokat, akik újak és csak időnként jelennek meg a gyülekezetben?

Vannak-e barátaim, ismerőseim, akiket hívni tudok, hívni szoktam Krisztushoz?

Van-e felülről való látásom, vagy csak halovány reményeim vannak a jövőre nézve? 

Az Élő víz füzetek 5. kötete segíthet abban, hogy átgondoljuk: keresztyénként mi a feladatunk és mi az, ami megbénítja a lelkes tenni akarást. Sok jó, működő példáról olvashatunk a füzetben, s ezek annak felismerésére indíthatnak, ami nálunk is megvalósítható.

Philip A. Clarke Jézus a Tescóban és Szeverényi János Megtérsz vagy meghalsz cikksorozata és néhány egyéb írása azoknak szól, akik hajlandók mozdulni, ill. akiknek mozdulniuk kellene. Ajánljuk a gyülekezetükért felelősséget érző lelkészeknek, presbitereknek, munkatársaknak, gyülekezeti tagoknak.

A kötet ára: 500 Ft. 

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központ címén:

1164 Budapest, Batthyány Ilona u. 38–40.

Tel.: 06 1 400 3057 (munkanapokon 8 és 13 óra között).

E-mail: evmis@lutheran.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben