Otthonunk

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. június 16., 11:16 Legutolsó módosítás: 2009. június 16., 11:17

Home, dokumentumfilm, 2009.

Az interneten ingyenesen megtekinthető, illetve letölthető Yann Arthus-Bertrand legújabb filmje, az Otthonunk (Home). A készítők célja, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: közösen kell cselekednünk a Földért, ha jövőt akarunk gyermekeinknek.

Forrás: Magyar Kurír

A filmet június 5-én, a környezetvédelmi világnapon mutatták be, számos rendezvény kapcsolódott hozzá. Az alkotás a világ több mint 50 országát mutatja be, madártávlatból, miközben felhívja a figyelmet a Föld törékeny egyensúlyára, a környezetvédelem fontosságára. Megmutatja az ipar környezetszennyező hatását, az emberi tevékenység kézzelfogható rombolását, s eközben megdöbbentő számadatokkal támasztja alá a cselekvés szükségességét.

Arthus-Bertrand lemondott a szerzői jogokról, és kifejezett célja, hogy az alkotás a lehető legtöbb emberhez eljusson, és a már elkerülhetetlen környezetvédelmi lépések megtételére ösztönözze őket. A filmet világszerte számos moziban mutatták be ingyenesen. A forgatás során az üvegházhatású gázok kibocsátását a rendező GoodPlanet nevű szervezetének programja semlegesítette.

Az Otthonunk letölthető ezen a linken, a magyar felirat itt, illetve megtekinthető a YouTube videomegosztó portálon (angol nyelven).

A filmről az Internet Movie Database oldalán is olvashatunk: http://www.imdb.com/title/tt1014762/

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben