Jégkorszak 3. – A dínók hajnala – Egy másik ajánló

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. július 23., 18:11 Legutolsó módosítás: 2009. július 23., 18:19

Ice Age – Dawn of the Dinosaurs, színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 2009.

Jégkorszak 3. – A dínók hajnala – Egy másik ajánló

Jégkorszak 3. – A dínók hajnala

A világsikerű Jégkorszak és Jégkorszak 2. mínuszban is pozitív hősei tértek vissza a napokban a filmvászonra, és ismét hihetetlen kalandok várnak rájuk. Ráadásul a slágergyanús 3D-ben!

Bolla Zsuzsanna írása.

De nem kell itt aztán hihetetlen nagy dolgokra gondolni, mert bár sok filmnézőnek az első rész után egy harmadik már nem tud elég újdonsággal szolgálni, én mégsem távoztam a film megnézése után elégedetlenül a nézőtérről. Mert nem vágytam valószínű másra, mint egy forró nyári napon, egy hűs légkondis moziban eltölteni egy másfél órát, egy rajzfilm megnézésével, közben kólát kortyolva és popcornt majszolva.

Persze a film legjobb része már megint a motkány ősmakk utáni futkározása és az előttünk kibontakozó szerelmi kapcsolata egy motkánylánnyal volt, de azért a történet többi szereplője (mamutok, kardfogú tigris, lajhár) is aranyosak és szerethetőek.

Alapmondanivalójában ez egy szeretnivaló a film, mert nem szól másról, mint hogy együtt jobb, mint egyedül. Az összetartozás és az egymás iránti szeretet a legfontosabb. A film leszögezi: a család és a barátság nem feltétlenül egymást kizáró kapcsolat, és az össze nem illők is meg tudják érteni egymást, tudnak szövetkezni a bajban, egymás segítésére. Ehhez persze kell némi biológiai nagyvonalúság, márhogy a húsevők ne táplálkozzanak, azaz ne fogyasszák el pajtásaikat legalább abban a másfél órában, amíg a vásznon vannak. De sag' schon! – ezen könnyen át lehet siklani!

A lényeg, hogy a szeretet mindennél fontosabb a csapattagok között, az meghatározza mindennapjaikat és még akkor is bajban lévő társuk megsegítésére indulnak, amikor szinte esélytelennek tűnik a helyzet.

Biztosra veszem, hogy ez a történet sem marad annyiban – lesz még folytatás!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben