Jackass 3D

Létrehozás: 2011. február 01., 13:16 Legutolsó módosítás: 2011. február 01., 13:17

színes, eredeti nyelven, amerikai film, 2010.

Hrabovszki Rita filmkritikája:

A film, ami egyszerűen csak „jackass...” 

Nem tudok olyan jelzőt mondani erre az alkotásra, ami beemelné a film műfaji sajátosságaival bíró produkciók közé. Egyszerűen nincs ilyen. Egy sorozatnyi gyomorforgató, a jóizlés határait már a bevezetőben túllépő ökörködés és életveszélyes mutatvány, amit egy rendkívül jól megkomponált bevezetés és zárás rendez keretbe. 

Hogy miért lett 3D? Szerintem senki sem tudná megmondani. Az bizonyosan leszögezhető, hogy a felvezető-, és levezető rész igényes és profi munka, ahová valóban illik a 3D világa. De a film közepe egyszerű, mindennapi „Jackass”. Semmiben sem különbözik az MTV- ben már jól ismert sorozattól. Hatalmas esések, hányingert keltő testnedvek végtelen váltakozása. Most sem kímélték magukat a fiúk. Mindent megtettek azért, hogy a rendező és a kameraman se maradjon szárazon. A 18- as karika talán enyhe szabályzás, ezt a műfajt senkinek sem ajánlatos megnézni. A gyenge gyomrúak kíméljék magukat ettől. Volt olyan jelenet, ahol – 3D szemüveg ide vagy oda – el kellett takarnom a szemem, mert nem bírtam volna ki épp gyomortartalommal. 

Egy kérdésem maradt csupán: Ki hajlandó dollár milliókat költeni egy ilyen, nem csak látszólag teljesen felesleges produkcióra. A válasz nem nehéz, csak elszomorító. Ezt szeretik az emberek, amit pedig szeretnek azt veszik is. Az már nem kérdés, hogy behozza az árát ez a film. 

Tanács: Gyerekek még véletlenül se nézzék meg!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben