Amikor megállt a Föld

Létrehozás: 2008. december 11., 09:48 Legutolsó módosítás: 2008. december 11., 09:50

The Day the Earth Stood Still, amerikai sci-fi, 2008.

Amikor megállt a Föld

Amikor megállt a Föld

Az ember nem jó gazdája a Földnek: egy távoli civilizáció elküldi követeit, hogy oldják meg a problémát, és ők eléggé radikális módon neki is állnak a dolgok kijavításának.

Jó érzés persze, hogy nem vagyunk egyedül és van, aki gondoskodik rólunk, de az univerzum távoli lakóinak más véleményük van rólunk, mint mi azt gondolnánk. Klaatu (Keanu Reeves) ugyan meg akarja menteni a Földet. Hatalmas űrhajója a Central Parkban landol, onnan közli terveit az ijedt és meghökkent világgal: kiirt mindent, hogy azután újra benépesítse bolygónkat a most élő fajok klónjaival – kivéve az embereket, akik felelősek világuk egyre romló állapotáért, veszélyesek, és ezért nincs helyük az újraformált természetben. Az idegen robotjai meg is kezdik a teljes nagytakarítást: New York egyre nagyobb részei válnak semmivé. Sem katonák, sem tudósok nem képesek megállítani a jó szándékú pusztítást.

A forgatókönyv pesszimista világképe azért nem mindenkire igaz: a női főszereplő, Jennifer Connely például példás környezetvédő és szigorú vegetáriánus… volt. Utóbbit éppen 11 éve adta fel, első terhessége idején.

– Én mindig igyekeztem jó lakója lenni a bolygónknak – jelentette ki Jennifer Connelly, aki a világűrből érkező Keanu Reeves szövetségesévé válik a filmben és ezzel gyakorlatilag az emberiség utolsó esélyévé válik.

2008. december 11-től a mozikban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben