Sztehlo ösztöndíjak a rászorulóknak

Létrehozás: 2010. december 06., 14:12 Legutolsó módosítás: 2010. december 06., 14:15

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos presbitériuma a tehetséges, de szociálisan rászoruló, egyházi középiskolában tanuló evangélikus diákok támogatására „Sztehlo Gábor Ösztöndíjat” hirdetett. Forrás: szon.hu / Szuchánszki Petra

Az iskolából több mint 20 diák pályázta meg az ösztöndíjat, és közülük 8-an meg is kaptuk. Istennek hála, én is a szerencsés diákok egyike lehetek.

Az átadóra október 29-én délelőtt 11-kor indultunk Budapestre, a Deák téri Evangélikus Gimnáziumba. A díjakat, a bizottság elnöke, Radosné Lengyel Anna és Ittzés János elnök-püspök adta át. Büszke vagyok arra, hogy én is részese lehettem ennek a történelmi pillanatnak, melyet ünnepivé tett a püspök úr prédikációja, melynek alapja a Galatához írt levél egy részlete volt, mely arról szólt, hogy míg van időnk, jót kell tennünk mindenkivel, főként azokkal, akik testvéreink a hitben.

Kuriózum volt, a Schola Cantorum Budapestiensis kórusa, akik csodás egyházi zenei darabokkal köszöntötték a díjazottakat és mentoraikat. Egy ráadás meglepetéssel is készültek a szervezők, egy  óriási marcipán tortát ajándékoztak nekünk.

Sztehlo Gábor rendkívüli ember volt. Egy lelkész, aki nagyon sok keresztény és zsidó életét mentette meg, saját életének kockáztatásával. Soha nem tört meg, akármilyen nehézségekkel kellett szembenéznie. Remélem a díjazottak méltóak lesznek az ő életművéhez, és az átadót átható ige mondanivalójához és soha nem felejtik el, hogy a rászorulók segítése mindannyiunk kötelessége.

Szuchánszki Petra az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákja Nyíregyházán, felkészítő tanára: Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben