Szenvedélybetegeket segítő klubot avattak Szarvason

Létrehozás: 2010. január 22., 22:43 Legutolsó módosítás: 2010. január 22., 22:45

Újabb intézménnyel gazdagodott a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat: 2010. 01. 21-én délután átadták a Napraforgó Második Esély Klubot. Az új egység a szenvedélybetegeknek kíván segítő kezet nyújtani. Forrás: beol.hu / l.j.

Szenvedélybetegeket segítő klubot avattak Szarvason

Fotó: Newjsag / Benkő László

Az átadási ünnepségre eljött Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke, valamint Kiss-Rigó László, a Magyar Katolikus Egyház Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének püspöke, s ott voltak Szarvas vezetői is. 

Az új klub február 1-én kezdi meg működését. Alapvető feladata – ahogyan azt Lázár Zsolt, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze elmondta –, az, hogy a szenvedélybetegeket megszabadítsa a az alkohol, a drogok rabságából. Ehhez egy 150 négyzetméteres épületrészt újítottak fel és alakítottak át a Tessedik Sámuel Népfőiskola épületében. Három szakember várja majd mindazokat, akik szeretnének változtatni az életükön, s ehhez elfogadják a segítséget. A nappali ellátást nyújtó intézményegység kialakításához 15 millió forintra volt szükség, ezt a szeretetszolgálat saját erőből, pályázati forrás nélkül biztosította.

Lázár Zsolt szólt arról is, hogy az 1992-ben megalakult szeretetszolgálat már régóta foglalkozik a szenvedélybetegek megsegítésével. Dr. Sárkány Angyalka vezetésével a Középhalmi Misszió keretében már eddig is nagyon sok embert tudtak a szabadulás útjára vezetni. 
Gáncs Péter püspök elismerően nyilatkozott az Ótemplomi Szeretetszolgálatról, amely – mint mondta –, már nem a második, hanem a sokadik esélyt nyújtja a rászorulóknak. A leendő ellátottaknak azt kívánta, hogy valóban tudjanak élni ezzel az eséllyel, s éljék át a szabadulás örömét. 

A Napraforgó Második Esély Klub vezetésével Szabó Szilviát bízták meg. A klub ökumenikus nyitottságú lesz, a szeretetszolgálat vezetői bíznak abban, hogy valamennyi szarvasi gyülekezet lelkészei bekapcsolódnak majd ebbe a szolgálatba.  

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben