Szarvasra ért a betlehemi láng

Létrehozás: 2009. december 14., 13:29 Legutolsó módosítás: 2009. december 14., 13:31

Advent harmadik vasárnapján érkezett Magyarországra, Gödöllőre az a láng, melyet Betlehemben, a Születés templomában gyújtottak meg. Ebből a városból hozta az idén Békés megyébe, Szarvasra Závoda Ferenc megyei képviselő. Forrás: beol.hu

Szarvasra ért a betlehemi láng

Lázár Zsolt evangélikus lelkész meggyújtja az adventi koszorú gyertyáit

A láng jelenléte összeköti a magyar családokat a világ különböző pontjain élő keresztényekkel, és elmélyíti az adventi előkészület lelkületét. A gyertyával gyertyát gyújtva továbbított láng, a béke lángja azt is jelképezi, hogy akárcsak a lángot, a békét is embertől emberig kell továbbítani. Ez a láng mindenkié, minden jószándékú emberé, nincs egyházhoz, felekezethez kötve.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere vasárnap a katolikus templom előtt, a betlehemi jászolnál ünnepélyes keretek között átadta a megye településeit képviselő polgármestereknek, képviselőknek a lángot, valamint a város polgárainak.

Orosházára Németh Béla polgármester vitte a lángot. A művelődési ház Árpád-kerti bejáratánál, szabad ég alatt őrzik a napokban, hogy egyesületek, közösségek vihessék a lángját, gyarapítsák a jelkép jelenlétét minél több helyen.

További képek: http://www.beol.hu/galerialp/35224

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben