Surján: nem változnak a magzatvédelmi szabályok

Létrehozás: 2011. február 10., 15:53 Legutolsó módosítás: 2011. február 10., 15:55

Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő azt mondta: elejét akarják venni annak, hogy a témával kapcsolatban – esetleges téves feltételezések miatt – felesleges vita induljon. Forrás: MTI

Az új alkotmány nem változtatja meg a jelenleg érvényes magzatvédelmi szabályokat – hangsúlyozta Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő a Fidesz-KDNP-frakciószövetség csütörtöki, siófoki ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón. Mint hozzátette, ennek rögzítésével elejét akarják venni annak, hogy a témával kapcsolatban – esetleges téves feltételezések miatt – felesleges vita induljon.

Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő az új alkotmányt érintő alapelveiket ismertetve elmondta: a Fidesz-KDNP nem tervezi az államszervezet jelentős átalakítását, méltó preambulumot szeretnének az alaptörvény elejére, korlátokat építenének be a szövegbe az eladósodással szemben, szabályoznák a közpénzügyeket az átláthatóság jegyében; beépíteni javasolják az alkotmányba a természeti és kulturális környezet védelmét, valamint az Európai Alapjogi Chartát.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben