Magyar-német evangélikus képzés

Létrehozás: 2009. december 21., 10:32 Legutolsó módosítás: 2009. december 21., 12:37

Ötéves közös képzést indított a szeretetszolgálati intézmények majdani középvezetői részére a bajor és a magyar evangélikus egyház – tájékoztatta Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-t. Forrás: MTI

Az evangélikus püspök kiemelte, hogy a közös diakóniai program keretében jelenleg a bajor Rummelsberg nevű településen tartják a felsőfokú képzést magyar és német résztvevőknek. Ennek második részében egy később kiválasztandó magyar felsőoktatási intézményben tanulnak majd a hallgatók, akik képzésük végén diplomát kapnak.

A cél az, hogy a végzettek az egyházi és teológiai ismereteken túl a szociális munka területén is szert tegyenek tapasztalatokra. Ennek eredményeként nem kizárólag egyházi, hanem világi szociális otthonokban is elhelyezkedhetnek a végzettek – mondta.

Ittzés János rámutatott: a bajor és a magyar evangélikus egyházi vezetők a közelmúltban tartott találkozójukon megtárgyalták a képzés finanszírozását is, amelyet jelentős összegekkel támogat a bajor tartományi egyház.

Ezen a találkozón egyébként megállapodtak abban, hogy 2010 őszén Budapesten a két testvéregyház között immár 15 éve létező szerződést öt évvel meghosszabbítják – tette hozzá.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben