Lelkészt választanak a reformátusok Kecskeméten

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2010. október 21., 09:53 Legutolsó módosítás: 2010. október 21., 09:54

Kecskemét – A Kecskemét-Keleti Egyházrész megüresedett lelkipásztori helyére keres jelöltet a hírös város református gyülekezete. Forrás: kecskemetilapok.hu / Bera Linda

A hagyományokhoz híven a presbitérium több jelöltet is meghallgatott, végül Kuti József mellett tették le voksukat. Arról, hogy ő kapja-e meg a lelkészi állást, a gyülekezet dönt az október 24-ei egyházközségi választáson. A bemutatkozó szolgálatra vasárnap került sor.

Kuti József jelenleg egy Tata melletti kis faluban, Szomódon és környékén szolgál. Több tiszteletest is számláló családja dunántúli, hivatását eddig ő is ebben az országrészben gyakorolta. 1997-ben, a tatai református templomban szentelték fel. Felesége, aki szintén lelkész, elsősorban a lelki gondozás területén tevékenykedik, egy öt-, és egy másfél éves kislányuk van.
„Egy kis faluból érkeztem, ehhez képest a nagyvárosi misszió egész más megközelítést, új feladatot jelenthet számomra, ha a gyülekezet a beiktatásom mellett dönt. A kecskeméti egyházközségi viszonyokat még kevéssé ismerem, ugyanakkor nagy nyitottsággal közelítek egy olyan terület felé, amely sokban különbözik attól, amit idáig csináltam. A célom is az, hogy amennyiben lehetőséget kapok rá, újraértelmezzem a lelkészi munkát ebben az új közegben – hangsúlyozta Kuti József. – Úgy látom, hogy az itteni gyülekezetben van egy nagyon jól átgondolt szolgálati felosztás. Ami a lelkészi teendők közül engem a leginkább érdekel, és amiben úgy érzem, hogy ügyesen szolgálnék, az az igehirdetés. Fontos, hogy ne csak a szószéki szolgálat során figyeljünk Isten igéjére, hanem a döntéseinket is annak fényében hozzuk meg.”
Kuti Józseffel a múlt vasárnapi bemutatkozó igehirdetés után a gyülekezeti kávéházban személyesen, kötetlen formában is beszélgethettek a hívek. Amint azt a Kecskeméti Lapok a lelkészjelölttől megtudta: magánemberként gyűjti a népi kerámiákat, a régi faliórákat és a fújt üvegeket. Emellett érdeklődik a néprajz, különösen a díszítőművészet iránt.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben