Katona és Roszík az MDF színeiben indul

Létrehozás: 2009. december 09., 22:08 Legutolsó módosítás: 2009. december 10., 14:49

Budapest – Katona Tamás történész és Roszík Gábor evangélikus lelkész az MDF jelöltjeként indul a 2010-es országgyűlési választásokon – jelentette be Dávid Ibolya pártelnök szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Forrás: MTI

Az MDF elnöke Katona Tamásról elmondta: a rendszerváltást követően tagja volt az első MDF-frakciónak, és az Antall-kormánynak a Külügyminisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként. Eddigi életútját is a felelős tenni akarás és a haladó konzervativizmus jellemezte – tette hozzá.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott, hogy Katona Tamás a XIX. és a XX. századi magyar történelem neves kutatójaként olyan tudással rendelkezik, amelyre a mai, egyszerre szétszakított és egyszerre fordulat előtt álló Magyarországnak hatalmas szüksége van.
A pártelnök közölte: Katona Tamás egyéniben és listán is indul majd a jövő évi országgyűlési választásokon.

Roszík Gáborról elmondta, hogy az evangélikus lelkész 1988-ban alapító tagja volt az MDF gödöllői szervezetének, majd országgyűlési képviselő volt 1989 és 1994 között. Roszík négy évtized után az első ellenzéki képviselő volt, egy ideig az egyetlen, a pártállami Parlamentben. Ő volt egyben az MDF első parlamenti képviselője is.

Hozzátette, hogy Roszík Gábor hozta létre az első magyarországi anyaotthont.
Dávid Ibolya kitért arra, hogy az MDF a párt gödöllői szervezetének feloszlatása után felkérte Roszík Gábort a helyi szervezet újjáépítésére.

Katona Tamás a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az MDF ugyanazon a platformon áll, mint ahol 1990-ben állt. Fontosnak nevezte azt, hogy akik ott voltak húsz évvel ezelőtt az MDF-ben, azok most jelentkezzenek a pártnál. A történész szerint vissza kell adni a politika becsületét és tisztességét. Szigorúan értékelvű politikát kellene Magyarországon folytatni – jelentette ki.

Roszík Gábor szerint az egyetlen hiteles politikai párt az MDF, és – mint mondta – más pártban nem tudná elképzelni magát mint országgyűlési képviselőjelölt.

Múlt csütörtökön az MDF elnöke Debreczeni József közírót mutatta be, aki szintén indul az MDF színeiben a 2010-es választásokon.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben