Ifjúsági kampányt indít a KDNP és az IKSZ a fiatalok külföldre vándorlása ellen

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2011. január 27., 12:22 Legutolsó módosítás: 2011. január 27., 12:23

Budapest – A magyar fiatalok külföldre vándorlásának problémája és a pénzügyi ismeretek oktatásba történő bevezetése lesz a fő témája a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) most induló ifjúsági közéleti kampányának – mondta el a szövetség elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Forrás: MTI

Stágel Bence, a KDNP országgyűlési képviselője kifejtette: a magyar fiatalok külföldre vándorlása egy olyan fajsúlyos kérdés, amivel foglalkozni kell, és tenni kell ellene.

Kitért arra, hogy terveik között szerepel „Gyere haza!" címmel egy honlap indítása, ahol olyan praktikus információkat gyűjtenek össze, amivel a külföldön élő fiatalokat haza tudnák csábítani. A kereszténydemokrata politikus fontosnak tartotta a pénzügyi ismeretek oktatásba történő bevezetését is, mert – mint kifejtette – a gazdasági világválság rámutatott arra, hogy mennyire hiányosak az emberek pénzügyi ismeretei.

„A Szólj bele a közéletbe!" mottót viselő programsorozat keretében közéleti esteket, internetes fórumokat, film- és vitaklubokat szerveznek annak érdekében, hogy minél több fiatal véleményét megismerhessék, és problémáikra még hatékonyabban felhívhassák a figyelmet. A vitaklubok elsődleges helyszíneiként az oktatási intézményeket jelölte meg Stágel Bence, aki szerint a közéletről folytatott aktív párbeszéd elterjesztésével lehet a közéleti aktivitást növelni. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: egy működő demokráciának nélkülözhetetlen eleme az országosan fejlett vitakultúra. Nem csak érvelni kell tudni, hanem mások érveit is meghallgatni – fogalmazott.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy a fiatalok közéletbe való bevonása mindenkinek a közös érdeke. Megjegyezte: jelenleg a fiatalok közéleti aktivitása átlag alatti. Idézte az Ifjúság Gyorsjelentést, miszerint a 15-29 évesek egyhetede azon a véleményen volt, hogy bizonyos körülmények között jobb egy diktatúra, mint a demokrácia, s egyharmaduk számára gyakorlatilag lényegtelen, hogy demokratikus vagy diktatórikus körülmények között él.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben