Hangfoglaló Hétfő a Líceumban

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. május 26., 08:19 Legutolsó módosítás: 2009. május 26., 08:20

Sopron – Sopronból egyedüliként a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum együttese jelentkezett a Hangfoglaló Hétfő vetélkedőre. A berzsenyis diákok számítanak a soproniak internetes szavazatára, produkciójukkal – természetesen – szeretnének nyerni és egyben Sopron jó hírnevét is öregbíteni. A Berzsenyi Dániel Líceum produkciójára 2009. június 1-12. között lehet a szavazatokat leadni. Forrás: portal.sopron.hu

Zene nélkül mit érek én?! – Majd megrepedtek a falak, olyan hangerővel énekelte a Berzsenyi Líceum együttese Máté Péter és S. Nagy István szerzeményét a május 25-i nyilvános felvételen, amit a HANGFOGLALÓ HÉTFŐ címmel meghirdetett országos a pályázatra küldenek be a berzsenyis diákok.

A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) együttese Sopronból egyedüliként jelentkezett a HANGFOGLALÓ HÉTFŐ címmel meghirdetett országos vetélkedőre, amelynek lényege, hogy az iskolák erre az alkalomra összeállt együttesei ezt a dalt adhatták elő a mai, májusi hétfőn, feldolgozva, vagy változtatások nélkül, hogy majd egy szakértő zsüri értékelhesse a beérkező produkciók rögzített felvételeit.

Az együttessel közösen csápolt, énekelt és tapsolt Líceum népes diákközönsége és Tölli Balázs líceumigazgatóval együtt több tanár is.

A ma készült videót a http://www.youtube.com/ oldalra kell feltölteniük a pályázóknak, majd a feltöltött videó URL címét kell elküldeni a szervezőknak.

A videó ekkor megjelenik a www.hangfoglalasonline.hu oldal Hangfoglaló Hétfő menüpontjában, ahol 2009. június 1-12. között lehet rá szavazatokat leadni.

A Berzsenyi Líceum együttese számít a soproniak szavazatára.

A közönség szavazatai alapján a legjobb öt előadás kerül a zsűri elé.

Az eredményhirdetés 2009. június 15-én lesz, a legjobbnak ítélt előadás 1.000.000 forint értékű hangszer, hangtechnikai eszköz felszerelést nyer, továbbá fellépési lehetőséget az október 2-4. megrendezésre kerülő Hangfoglalás kiállításon.

Sok szempontból szükséges ma Magyarországon népszerűsíteni a zene, a zenélés gondolatát. A zenélés, zenetanulás hasznosságát az emberek alakítására, különösen a gyermek és ifjúság kori zeneoktatásnak a személyiségfejlődésre, az oktatás egyéb területeire is kifejtett hatását számos magyar és nemzetközi kutatás és tanulmány támasztja alá – írják – többek között – a versenyt kiírók a megfogalmazott célok között.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben