Ettől az ősztől új lelkész is szolgálja a kecskeméti evangélikusok közösségét

Létrehozás: 2010. szeptember 14., 20:55 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 14., 20:57

A bővülő egyházközség Hulej Enikőt hívta meg a szolgálatra. A másodlelkész munkájában hangsúlyt fektet a családok, az idősek, a betegek látogatására, a gyermekekkel való foglalkozásra, és a médiákkal való kapcsolattartásra. Ez utóbbi terület a szívügye és komoly a jártassága is, hiszen egyháza országos sajtójában már 10 éve publikál, és öt évig készített evangélikus missziós műsorokat különböző kereskedelmi rádióknak. Forrás: kecskemetitv.hu

Naprakész a kecskeméti evangélikus gyülekezet honlapja. Újítani, bővíteni azonban mindig érdemes – ezen munkálkodik a néhány napja már Kecskeméten szolgáló másodlelkész, Hulej Enikő. A hírek állandó frissítésén kívül az a törekvése, hogy a prédikációk az elhangzást követően pár óra múlva a honlapon is elérhetőek legyen. Hulej Enikő szeptember 1-jétől dolgozik Kecskeméten.

Nagyon fontos, hogy egy gyülekezetben lehetőség szerint legyen egy férfi és egy női szolgálattevő is. Más a karakterük, és ez átüt a szolgálatán, a szavain keresztül, megnyilvánul a lelki gondozásban, a látogatásban. Éppen ezért sokkal több emberhez tudja eljuttatni Isten szeretetének üzenetét – vallja Hulej Enikő, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség másodlelkésze.

Szükség van a segítségre. Ezt indokolja Kis János, a gyülekezet igazgató lelkésze.

A Kecskeméti Evangélikus Egyházközség - örömmel mondhatom, hogy egyre bővül. Az irányításom alatt 23 éve zajló munkák azt a szükségegességet hozták, hogy ebbe más is bekapcsolódjon – mondta el Kis János, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség vezető lelkésze.

Kecskemétre hazaérkezett – vallja Hulej Enikő. Csengődről származik, de öt évvel ezelőtt itt volt hatodéves lelkészjelölt. Innen került Budapestre, és a parókusi lelkészvizsga letétele után is még ott szolgált, összesen öt évig. A kecskeméti gyülekezet hívta meg őt ide. Munkájának mottója a bibliai római levélből való: „Isten ajándékai és elhívása visszavonhatatlanok”. Hulej Enikő ezeket az ajándékokat kamatoztatja ezen túl Isten dicsőségére és a kecskeméti evangélikusok javára.

Videó:

http://kecskemetitv.hu/hun/s_!news/i_33/i_60163/index.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben