Erkölcsi, anyagi kárpótlást ígér a Fidesz

Létrehozás: 2010. március 04., 10:09 Legutolsó módosítás: 2010. március 04., 10:11

A Fidesz kormányra kerülésével felgyorsulhat a 2006. őszi rendőri túlkapások kivizsgálása – mondta az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi Bizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Balog Zoltán erkölcsi, anyagi és jogi kárpótlást ígért az InfoRádió Aréna című műsorában az áldozatoknak. Forrás: inforadio.hu, vg.hu

Egy munkacsoportot állítunk fel a 2006-os őszi rendőri túlkapások kivizsgálására. Megnevezzük a tetteseket, az áldozatoknak pedig erkölcsi, anyagi és jogi kárpótlást adunk – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Balog Zoltán.

Az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának fideszes elnöke szerint jelenleg tarthatatlan, hogy semmiféle kormányzati vagy állami vizsgálat nem folyik az üggyel kapcsolatban. Ez a következő kormány első intézkedései közé fog tartozni – hangsúlyozta. 

Bencze József országos rendőrfőkapitány korábban az InfoRádióban nyilvánosan is bocsánatot kért a rendőri túlkapások miatt, ám ez a gesztus Balog Zoltán szerint nem jelent fordulópontot, mert „a szavak és a tettek nincsenek egymással összhangban".

A bíróságok folyamatosan mentik fel a randalírozással vádoltakat, akiknek esetleg évekig kell majd pereskedniük a kártérítésért – véli a politikus, aki egy olyan alapot különítene el a költségvetésben, amely lehetővé tenné, hogy gyorsan megtörténjen a kárpótlás, a rendőrség és a minisztérium pedig ne mondhassa, hogy erre nincs pénz.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben