Pogányi építkezés: Botrány lett a szeretetotthon építéséből

Létrehozás: 2009. augusztus 05., 09:13 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 05., 15:24

Pogány – Több mint 60 millió forinttal tartozik a Magyarországi Evangélikus Egyház annak a vállalkozónak, aki a pogányi szeretetotthont építette – értesült a Napi Ász. Forrás: Napi Ász, Független Hírügynökség

Szíjártó Csaba, a kivitelező Szíjártó Kft. ügyvezetője a lapnak elmondta: otthonát hamarosan elárverezik, az alvállalkozói közül pedig többen csődbe kerülhetnek. A modern idősek otthonát három romos és életveszélyes épület eladásából fedezte volna az egyház, az építkezés költségei azonban megnövekedtek.
 
Több szakhatóság – köztük az ÁNTSZ és a tűzoltóság – sem fogadta el a terveket, ezért az épületet át kellett tervezni, sőt a már elkészült alsó szintet is vissza kellett bontani. A vállalkozó a többletköltségeket számlákkal tudja igazolni, az egyház azonban az igazságügyi szakértő véleményére vár. 

Gáncs Péter, a Dél-magyarországi Evangélikus Egyházkerület püspöke (helyesen: A Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke – a szerk.) a lapnak annyit mondott: bonyolult jogi vita van a felek között, amit igyekeznek kompromisszummal lezárni. 

Az otthont egyébként év elején adták át, azóta 21 lakója van és további 24 várja, hogy beköltözhessen.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben