Amerikai jótékonysági szervezetek akciót szerveznek a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére

Létrehozás: 2010. június 14., 09:18 Legutolsó módosítás: 2010. június 14., 09:18

Több amerikai jótékonysági szervezet egymással összefogva segélyakciót hirdetett a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére - közölte a kezdeményező Los Angeles-i főkonzulátus. Az akcióba magyar és egyházi szervezetek, valamint a háromszoros tornász olimpikon Supola Zoltán alapítványa és egy szállítmányozó cég kapcsolódott be. Forrás: dunatv.hu

A több amerikai államon átívelő összefogás meghirdetői közös nyilatkozatban kérték az Egyesült Államok nyugati partjának magyarságát és minden jó szándékú embert, hogy segítsék a hazai védekezést és helyreállítást.

A jótékonysági felhívást tevők – közöttük Megyesy Jenő denveri tiszteletbeli főkonzul, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház, az Alhambrai Amerikai Magyar Baptista Gyülekezet, továbbá a Portola Valley-beli Magyar Katolikus Misszió és a San Diegó-i Magyar Ház – arra kértek mindenkit, hogy "lehetőségeihez mérten segítse a magyarországi újjáépítést" adományokkal.

A részt vevő szervezetek kötelezettséget vállaltak arra, hogy a beérkező összegeket mielőbb eljuttatják a rászorultakhoz. Az amerikai adójogszabályok lehetővé teszik, hogy az adományozók a felajánlott összegeket leírhassák adójukból. A szervezetek a felajánlott összegekről igazolást küldenek az adakozóknak.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben