A választásról is beszéltek egyházvezetők – Tények riport

Létrehozás: 2010. április 05., 13:06 Legutolsó módosítás: 2010. április 05., 13:06

Győr – Budapest – Debrecen – Esztergom – Istent és embertársainkat is szeretnünk kell, erről beszélt húsvéti üzenetében Erdő Péter bíboros. Bölcskei Gusztáv református püspök pedig arról, hogy szétzilált közösségektől hemzseg az ország, így nem mindegy, mi történik április 11-én. Ittzés János evangélikus püspök azt mondta, hogy a mai kor ellenünk dolgozik és hogy az egyház csak a Húsvét öröméből maradhat életben. Forrás: tv2.hu

Teljesen megtelt a Szent István Bazilika a délelőtti húsvéti misén. Erdő Péter bíboros arról beszélt, hogy Isten, ha baj van, a saját szeretetük által segít az embereknek. Azt mondta: „Vegyük észre, hogy kik azok közvetlen környezetünkben, akiknek a mi nagylelkű szeretetünkben kell megtapasztalniuk Isten segítő jóságát.”

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, Jézus feltámadását ünneplik. Az időpontját még 325-ben határozták meg: a tavaszi napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni első vasárnap van. Minden keresztény egyház megünnepli.

A debreceni nagytemplomban mondta el húsvéti beszédét Bölcskei Gusztáv református püspök. Az idei húsvéttal kapcsolatos egybeesésekről beszélt. Például arról, hogy április 4-e van. Ezzel kapcsolatban Zrínyit idézve azt mondta: ha idegen hozza el a szabadságot, az el is viszi. Azt is mondta: ma már nem kell énekelni a felszabadulással kapcsolatos dalokat, de a húsvéti énekeket még mindig éneklik. És azt is megemlítette, hogy egy hét múlva választások lesznek. „Vajon látjátok-e és tudjátok-e, ebben a szétzilált közösségektől hemzsegő országban, hogy mi a ti felelősségetek” – mondta Bölcskei.

A győri öregtemplomban Ittzés János evangélikus püspök beszélt arról, hogy a mai kor nem kedvez nekik. Azt mondta: „Minden ellenünk dolgozik. A mai világ ezernyi trendje, a pénz hatalma, a piac amely értéket keres, magának akar megszerezni mindent.” Elmondta azt is, hogy szerinte az egyház csak a húsvét öröméből maradhat életben.

Videó:

http://tv2.hu/tenyek/video/a-vaulasztasrol-is-beszeltek-egyhazvezetok-tenyek-riport

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben