A templomoké a szombat éjszaka

Létrehozás: 2010. szeptember 15., 13:47 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 15., 13:54

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi kapcsolatokért felelős államtitkársága támogat minden olyan kezdeményezést, amely azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet a kultúrában gyökerező hagyományos értékekre, mint az erkölcs és a vallási hagyományok – olvasható az államtitkárság szerdai közleményében. Forrás: MNO

Gazdag épített és szellemi egyházi örökségünkre világít rá az Ars Sacra Közhasznú Szakrális Művészeti Alapítvány által szervezett Szakrális Művészeti Fesztivál. A 2010. szeptember 17-26-ig tartó Kárpát-medencei rendezvénysorozat több mint 150 programja ingyenesen látogatható.

A kulturális örökség napjaival egy időben, ahhoz kapcsolódva zajlik a fesztivál kiemelt programja, a „Templomok éjszakája” 2010. szeptember 18-án, szombaton. Ezen a napon Budapesten több mint 20, országosan több mint 50 templom mutatja meg kincseit az érdeklődőknek, előadásokat hallhatnak azok mai üzenetéről, az egyház zenei hagyományairól. A rendezvényekről bővebb információ a fesztivál honlapján, az szmh.hu portálon olvasható – közölte a közigazgatási tárca államtitkársága.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben