Vasárnap az összes egyiptomi kopt templomban megemlékezést tartanak

Létrehozás: 2011. november 14., 15:19 Legutolsó módosítás: 2011. november 17., 17:09

Budapest – Vasárnap az összes egyiptomi kopt templomban szentmise keretében emlékeznek meg a hurghadai buszbaleset során elhunyt vagy megsérült magyarokról - közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken az MTI-vel. Forrás: MTI

Mint írta, Johannesz püspök, III. Senuda kopt pápa személyi titkára pénteken Magyarország kairói nagykövetségének jelezte, majd a Külügyminisztérium tájékoztatta a Miniszterelnökséget a kopt egyházfő döntéséről, hogy vasárnap délelőtt szentmise keretében az összes egyiptomi kopt templomban megemlékeznek a tragikus hurghadai autóbuszbaleset során elhunyt vagy megsérült magyarokról és hozzátartozóikról.
Semjén Zsolt kiemelte: „a magyar kormány rendkívül nagyra értékeli és köszöni a kopt egyház gesztusát a magyar nemzet és a gyászoló családok, valamint a sérültek irányában.”
Az egyiptomi Hurghadában vasárnap a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal a repülőtérre tartott, amikor az első busz felborult. A balesetben tizenegy magyar meghalt, huszonkilencen megsérültek.
A baleset sérültjeinek első csoportja kedden érkezett haza, majd állapotuktól függően szerdán és csütörtökön szállították Magyarországra a könnyebb, majd a súlyosabb sérülteket is. Csütörtök estére az összes sérültet, a tizenegy halálos áldozatot, valamint az elhunytak és sérültek ingóságait is hazaszállították Budapestre.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben