Új ravatalozót adtak át Szarvason

Létrehozás: 2011. november 04., 12:42 Legutolsó módosítás: 2011. november 04., 12:43

Szarvas – Új ravatalozót adtak át 2011. október 30-án, vasárnap Szarvason, az evangélikus Ótemetőben. A létesítmény a helyi temetkezési hagyományok tiszteletben tartásával, régi parasztházra emlékeztető stílusban épült, Kuli László tervei alapján. Forrás: beol.hu / L. J.

Pákozdi János, a Komép Városgazdálkodási Kft. igazgatója az átadáson elmondta: a ravatalozót az önkormányzati tulajdonban lévő kft. 24 millió forintból építette, amihez 17 millió forint hitelt vettek fel.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere hangsúlyozta: az egyház és a város összefogásának köszönhetően méltó helyet tudtak felépíteni a végtisztességhez. Ezzel egy régi terv vált valóra. A városvezető a szalagátvágás előtt egy mécsest gyújtott meg, s arra kérte a jelenlévőket, szívükben vigyék haza mindazt, amire a legnagyobb szükség van a mai világban: a hitet, a reményt, a szeretetet, a tiszteletet és az emlékezést.

Az új ravatalozót – amely mellett egy haranglábat is építettek –, Horváth Olivér, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség lelkésze áldotta meg.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben