Szent István napi megemlékezés és szentmise volt Szolnokon

Létrehozás: 2011. augusztus 22., 08:38 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 22., 08:40

Államalapító szent királyunkra emlékezett ünnepi szentmise keretében Szolnok város közössége a szolnoki helyőrségi vár templomban. Az ünnepi szentmisét Kálinger Roland százados az MH. 86. Szolnok Helikopter Bázis tábori lelkésze celebrálta. Forrás: taborilelkesz.hu

Prédikációjában azt taglalta mit üzennek nekünk a magyar zászló színei. A piros szín emlékeztet minket a vértanúk vérére, kik Istenért és hazáért áldozták drága életüket. Példájukon felbuzdulva mi is hozzunk áldozatot, ha ezt várja tőlünk a haza.

A fehér a béke színe, mely azt üzeni számunkra, hogy csak békében egyetértésben építhetjük földi hazánkat és örök életünket.

A zöld szín pedig a remény színe, mely éltette őseinket és minket is bíztat, mert reménytelenül nem élhet az ember. Reményünk biztos alapja Isten ígérete az örök boldogságra.

A szentmise után ökumenikus szertartás keretében Nagy István nyá. alezredes református tábori lelkész, Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész, Kálinger Roland százados, tábori lelkész megáldották az új kenyeret.

További képek:

http://www.taborilelkesz.hu/rovatok/galeriak/szent-istvan-napi-megemlekezes-es-szentmise-szolnokon-kepgaleriaval/

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben