Példaértékű a munkájuk – Innovatív-ifjúság díjjal tüntettek ki bonyhádi evangélikus diákokat

Létrehozás: 2011. november 04., 11:50 Legutolsó módosítás: 2011. november 04., 11:50

Szekszádr – A legjobb fejlesztéseket végrehajtó vállalkozásokat ismerte el a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség csütörtökön Szekszárdon. Forrás: teol.hu

A Magyar Tudomány Napján rendezett díjátadón egyedi tervezésű iparművészeti üvegalkotást és a díszpecséttel ellátott oklevelet vehetett át hat kategória 11 kitüntetettje. A magán-, mikro- és kisvállalkozás kategóriában a pécsi HC Linear Műszaki Fejlesztő Kft. nyert, különdíjban a szintén pécsi MarkCon Kommunikációs Kft. részesült.

A közép- és nagyvállalkozás kategóriában a paksi Fabrostone Kft. lett az első helyezett, és a szintén paksi DC Gépszer Kft. lett a különdíjas. Az agrár és élelmiszeripari vállalkozás kategóriában a komlói TegaVill Kft.-t találták a legjobbnak, a különdíjat a szekszárdi telephellyel rendelkező Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológiai Zrt.-nek ítélték.

Az egészségipari vállalkozás kategóriában a pécsi Soft Flow Hungary Kutató Fejlesztő Kft. kapta az elismerést. Innovatív-ifjúság díjjal eddigi munkásságáért a pécsi dr. Csanaky Katalint tüntették ki. Ebben a kategóriában a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban végzett szekszárdi Köpenczei Gergő és Énekes Péter kapta a különdíjat. A kamarai díjat a nagyatádi Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. nyerte. Életmű díjjal dr. Katona Tamás Jánost, a Paksi Atomerőmű Zrt. mérnökét ismerték el.

Köszöntőjében Kővári László, a szekszárdi közgyűlés Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának elnöke kiemelte, hogy ugyan nehéz időket élünk, ám a gazdasági problémák fejlesztésekre sarkallják a vállalkozásokat. László-Varga Zsuzsanna, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója ezért is nevezte példaértékűnek az elismertek munkáját. A Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetője, Horváth Csaba pedig azt hangsúlyozta, hogy a vállalkozások fejlesztései a nemzetgazdaságot is segítik.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben