Öltözz pirosba, és segíts a gyerekeknek!

Létrehozás: 2011. november 22., 09:37 Legutolsó módosítás: 2011. november 24., 11:47

Budapest – Pirosba öltözött jótékonykodókat vár a Szemem Fénye Alapítvány. A résztvevők kétszáz forinttal támogathatják a gyógyíthatatlan betegségekben szenvedőket. Forrás: mindennapi.hu / Kasza Szabolcs

Új típusú jótékonysági akció indul angol mintára Magyarországon. A Szemem Fénye Alapítvány azok felajánlásait várja, akik hajlandóak pirosba öltözni, és kétszáz forinttal támogatni hazánk első gyermekhospice házait.

Akció a gyermekekért

Mindössze néhány száz forintnyi támogatást kér minden évben támogatóitól a Richard House (London első gyermekhospice háza) a Wear Red for Richard House elnevezésű adománygyűjtő akciója keretében. Cserébe a szervezők „szórakoztatóan piros napot”, valamint csapatépítő élményt kínálnak, amivel jelentős összegeket gyűjtenek össze gyermekhospice szolgáltatásaik fenntartására. A Wear Red! (Öltözz pirosba!) kampány tulajdonképpen közösségi akcióként vonult be a köztudatba, s már az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is több civil szervezet sikeresen szervezte meg. A „piros nap” lényege egyszerű: a résztvevők az akció napján legalább egy piros ruhadarabot viselnek, így fejezik ki szolidaritásukat a rászorulók iránt, akiknek egy-egy fontot adományoznak.

Az angliai mintát követve november 25-én Öltözz Pirosba! felkiáltással jótékonysági akciót szervez a magyarországi Szemem Fénye Alapítvány is. A felhívás a szigetországihoz hasonló: a piros ruhadarabokat viselő résztvevők támogassák egyenként kétszáz forinttal Magyarország első gyermekhospice házait: a pécsi Dóri Házat és a törökbálinti Tábitha Házat. A sok „kis” felajánlás óriási segítséget jelentene a Szemem Fénye Alapítvány állami finanszírozás nélkül, támogatók és szponzorok által működtetett gyermekhospice házainak.

A Richard House Alapítvány tavaly mintegy 360 millió forint értékű pénzadományt gyűjtött össze Öltözz pirosba! kampányával, de az akciót megismételték idén februárban is. Négy helyi vállalkozó, tíz étterem és nyolc iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az egyik általános iskolában több mint háromszáz diák, a tanári kar és az iskolai személyzet is részt vett a programban. A Richard House azonban nem állt meg itt. Go Red! akciójukkal piros színű ételek fogyasztására és piros műalkotások létrehozására is biztatnak.

Fénykép és papírpersely

A szervezet munkatársai az első hazai Öltözz pirosba! akció résztvevőitől egy-egy digitális fényképet is várnak, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány honlapján és a Charity Magazinban közölnek majd. A résztvevők felajánlásaikat bármilyen módon eljuttathatják, de a szervezők kérésre papírperselyt is biztosítanak.

Az Öltözz Pirosba! akció keretében felajánlott adományokat legkésőbb december 5-éig várják az alapítvány munkatársai a szervezet címére (7634 Pécs, Rácvárosi út 37.) vagy bankszámlájára (Szigetvári Takarékszövetkezet 50800111-11083762). Kérjük, hogy a megjegyzés rovatban tüntesse fel: Öltözz pirosba! További információ és regisztráció:
Czétényi Anita • Szemem Fénye Alapítvány
7634 Pécs, Rácvárosi út 37.
Tel.: 06 (72) 526 658
E-mail: kapcsolat@szememfenye.hu
Web: www.szememfenye.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben