Napraforgó házat avattak Komlóson

Létrehozás: 2011. november 04., 12:39 Legutolsó módosítás: 2011. november 04., 12:39

Tótkomlós – A Nyugat-békési Evangélikus Egyházmegye felügyelője, Koszorús Oszkár köszöntötte a tótkomlósi evangélikusokat a vasárnapi családi istentisztelet után a Napraforgó ház avatásán. Forrás: beol.hu / Cs. I.

Az egyház egy régi műemlék gazdasági épületét újította fel, hogy legyen helye a tótkomlósi ifjúságnak és a nőegyletnek.
„A Napraforgó ház esetében se volt könnyű a forrásokat összeszedegetni, a munkafolyamatokat megszervezni. A nyugat-békési egyházmegye biztosította az összeg felét, a másik része tótkomlósi pénz és nagyon sok munka” – fogalmazott Koszorús Oszkár.

„A napraforgó mindig a nap felé fordul, hogy minél tovább szívja magába az éltető nap fényét és erejét. Amellett azt is tudjuk, a napraforgót a magja miatt termesztik, mert a bele vitamindús, növényi zsírokban és fehérjékben gazdag. Nyilvánvaló, hogy a Napraforgó ház Isten szolgálatára épült, a közösségi kapcsolatok építésére nyújt lehetőséget.”

Az épület több funkciós, kulturált körülmények között újra helyet kap itt a nagyon tevékeny  ifjúság, a messze földön híres nőegylet, de lehet itt szervezni bármilyen más alkalomakat. Az a cél, minél többször látogassanak a komlósiak a Napraforgó házba, minden alkalom járuljon hozzá az egyházközség erősödéséhez, a gyülekezet építéséhez.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben