Gyónás bikiniben – A balatonboglári strandon folyó lelkigondozásról

Létrehozás: 2011. július 28., 12:09 Legutolsó módosítás: 2011. július 28., 12:11

Akár egy falatnyi bikiniben, vagy fecskében is könnyíthetnek lelkükön a strandolók a balatonboglári Platán strandon. Egy hétig bárki betérhet abba, a parttól pár méterre lévő kis gyóntatófülkébe, amit egy sátorban alakított ki a helyi evangélikus gyülekezet. A lelkész szerint a nyaralók otthon hagyják napi gondjaikat és ilyenkor könnyebben megnyílnak. Forrás: kapos.hu

Néhány méterre a vízparttól, a strand zsivajától áll egy sátor, ahova bárki elvonulhat, ha egy kis nyugalomra vágyik. A sátorban akár egy szál fürdőruhában is megszabadulhatunk bűneinktől. Egy héten át várják a gyónni szándékozó strandolókat itt a balatonboglári Platán strandon.

Még a külföldi nyaralókat is várják, angol és német nyelvű kiadványokat, könyveket is olvashatnak itt. A gyerekek pedig ha megunják a fürdőzést, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Itt az emberek jobban megnyílnak a nyaralás alatt, mivel picit otthon hagyják a napi problémákat, és a nyaralás ad nekik egyfajta szabadságot arra, hogy megnyíljanak. Egy ilyen sátor egy lelkésszel és teológusokkal még nagyobb teret ad ennek – mondta el a Balatonboglári Evangélikus Gyülekezet lelkésze, Czöndör István.

A lelkész szerint ma nem azt a kort éljük, amikor csak a templomba várják az embereket. Most ők így nyitnak a családok felé. Szórólapokat helyeznek ki a strandon és meghívják a pihenőket ingyenes programjaikra. Olyan helyre, ahol vannak családok, gyerekek.

A lelkész és a teológus hallgatók szerint kell még egy kis idő, mire eljut a köztudatba ez a lehetőség. Nem megtéríteni akarják az embereket, a cél csak annyi, hogy lássák, hogy szeretettel tudnak odafordulni hozzájuk. Nem azért, hogy utána gyülekezetbe betagozódjanak, hanem, hogy érezzék, hogy valaki szereti őket – mondta el a programról Kárnyáczki Eszter, teológia hallgató.

Azt szeretnék, ha öt éven belül minden olyan Balaton-parti strandon jelen lehetnének, ahol helyben is működik evangélikus gyülekezet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben