Zongorafesztivált tartanak a tiszadobi református templomban

Létrehozás: 2011. augusztus 01., 08:32 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 01., 08:33

Nyíregyháza – Négy koncertet tartanak a komolyzene kedvelői számára a Tiszadobi Zongorafesztiválon, amely az idén Liszt Ferenc zeneszerző születésének 200. évfordulója előtt tiszteleg augusztus 6. és 9. között a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Forrás: MTI

Hauser Adrienne, Mocsári Károly és Bogányi Gergely önálló esten lép fel a fesztiválon, míg Kocsis Zoltán Hauser Adriennel együtt ad közös hangversenyt – tájékoztatta Mátyás Edina, a rendezvény főszervezője az MTI-t.
A koncerteket a tiszadobi református templomban rendezik meg, miután a fesztivál korábbi helyszínét, a helyi Andrássy-kastélyt és a franciakertjében lévő szabadtéri színpadot jelenleg felújítják.
A nyitókoncert augusztus 6-án szombaton 19.30 órakor kezdődik, műsoron a fesztivál alapítója, Hauser Adrienne szólóestje szerepel. Másnap Mocsári Károly, 8-án Bogányi Gergely lép fel Tiszadobon, a záró négykezes koncert pedig augusztus 9-én kedden lesz Kocsis Zoltán és Hauser Adrienne közreműködésével. A négy világhírű magyar zongoraművész Liszt Ferenc, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert és Maurice Ravel műveit játssza Tiszadobon.     A fesztivál régi helyszínét, a tiszadobi Andrássy-kastélyt 2,2 milliárd forintból újítják fel a hozzátartozó, különleges növényzetű franciakerttel és a szabadtéri színpaddal együtt. Az 1880-85 között épült soktornyos kastélyt turisztikai központtá alakítják át, és kulturális programok sorával, közte az 1998-tól szervezett zongorafesztivállal is várják majd a vendégeket.     
A felújítás, amelyhez az Európai Unió pályázat alapján 1,7 milliárd forint összegű támogatást ad, 2012. március 1-re fejeződik be, így jövőre a kastély franciakertjének szabadtéri színpadára költözhet vissza a Tiszadobi Zongorafesztivál koncertsorozata.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben