Vincze Lilla leginkább templomban énekel

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2008. november 06., 09:31 Legutolsó módosítás: 2008. november 06., 09:33

Budapest - Ezerarcú művész, minden műfajban hiteles előadó. A Napoleon Boulevard egykori énekesnője, Vincze Lilla napjainkban templomi koncerteken lép fel kamarazenekarával, olykor kisebb színházi szerepeket vállal, művészeti klubot szervez, tanít, jótékonysági rendezvényeken vesz részt. Emellett lelkes állatbarát, régiségek gyűjtője, aki minden újdonságra nyitott. Forrás: Népszava műsormagazin

Vincze Lilla leginkább templomban énekel

Vincze Lilla

"Többéves munka eredménye ez a crossover album. Ezt a műfajt már korábban is érintettem, régen is írtam dalokat, amelyekben a komolyzene keveredik a popzenével, a rockkal, a sanzonnal. Nagy példaképem volt Nina Hagen, az első punk-opera énekesnő. Valahol a mi zenénk is innen indult el, és az 1991-es Mámor című lemezemben teljesedett ki. Mindig érdekelt, hogy lehet átlépni a műfaji korlátokat. A most megjelent lemezre már 8-10 éve készültem. Ferge Bélával közösen írtunk dalokat, és vannak feldolgozások is, például a Csókária a Sámson és Delilából és több Ave Maria is" - tájékoztat Vincze Lilla, akinek sikerült a lemez hangulatát franciásan sanzonosra venni.

"Fontos számomra az összhang a különböző korok, kultúrák között. Ez a lemez egy világutazás is, hiszen több nyelven énekelek. Újítani szerettem volna a komolyzenén, hiszen az nem sérthetetlen, merészen kell vele bánni, persze kellő tisztelettel és alázattal is. Ma Magyarországon elkülönülten létezik a pop-rock és a bel canto, de én úgy hiszem, hogy egy hangnak sokszínűnek kell lennie, képesnek kell lennie váltani a műfajok között, ötvözni őket."

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben