Téli fesztivál péntektől Győrött

Létrehozás: 2011. november 23., 08:31 Legutolsó módosítás: 2011. november 23., 14:50

Győr – Fellép a Csík Zenekar Presser Gáborral, koncertet ad Pitti Katalin operaénekes, Rákász Gergely orgonaművész és Bródy János is, a Szentpétervári Állami Balett pedig a Diótörővel szerepel a pénteken kezdődő „Advent Győrben – Téli fesztivál” programján. Forrás: MTI

A rendezvénysorozatot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Serfőzőné Tóth Andrea, a Polgármesteri Hivatal főosztályvezetője elmondta, hogy a december 31-ig tartó fesztiválon mintegy száz program várja az érdeklődőket.
A Csík Zenekar és Presser Gábor koncertje november 26-án lesz a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban. Ugyanaznap szólaltatja meg Mahler Titán-szimfóniáját a komponista halálának 100. évfordulójára emlékezve a Győri Filharmonikus Zenekar Keller András vezényletével a Richter Teremben.
Varnus Xavér karácsonyi orgonakoncertjén Bach-, Albinoni- és Vangelis-műveket játszik az újvárosi református templomban december 4-én. Jandó Jenő zongoraművész Liszt-műveket ad elő a Liszt-évhez kapcsolódóan december 10-én a Richter-teremben.
Pitti Katalin operaénekes és Virágh András orgonaművész adventi koncertjének december 18-án a győri bazilika ad helyet. Rákász Gergely Liszt, Wagner és Verdi műveit játssza az újvárosi református templomban december 26-án. Másnap Bródy János Az Illés szekerén című albumát mutatja be jótékonysági koncerten a Richter Teremben.
Advent idején számos szabadtéri rendezvényt is kínálnak a győrieknek és a várost felkereső turistáknak. A Széchenyi téren egész Győrkőc-birodalom épül szalmalabirintussal, karácsonyi körhintával, kisvasúttal. Ott állítják fel a város óriási adventi koszorúját, karácsonyfáját és betlehemét. A hagyományokhoz híven advent négy vasárnapján közös gyertyagyújtásra várják a sokadalmat.
Szabadtéri koncertekkel is készülnek a szervezők: fellép többek között a Fabula Együttes, a Cserefa Együttes és a Royal Tánczenekar. Emellett bábelőadás is szórakoztatja majd a gyerekeket.
A programot színházi produkciók is színesítik. A Szentpétervári Állami Balett december 23-án a Diótörő című karácsonyi táncjátékkal vendégszerepel a Győri Nemzeti Színházban. A teátrum Kisfaludy termében láthatja a közönség december 3-án Kszel Attila Al Addin című, nem csak gyerekeknek szóló fantáziajátékát.
A fesztiválhoz vásár is kapcsolódik: a belváros utcáin és a Széchenyi téren 110 pavilonban kínálják portékáikat a kézművesek. Hétköznaponként délután 4 órától, szombaton egész nap ingyenes lesz a parkolás a belvárosban, az üzletek pedig meghosszabbítják nyitva tartásukat advent idején – tette hozzá Bolla Péter kabinetfőnök.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben